Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kornhorn

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Kornhorn zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en verkent de diverse opties. Het plan geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het advies tref je heel specifiek de kosten en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het verduurzamingsrapport is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een maatwerkrapport met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Denk aan: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per onderwerp check je de geraamde kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Kornhorn die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kornhorn

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze expert check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle maatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde adviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kornhorn (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document biedt een lijst met verschillende duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van gevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde energie-expert. Betrouwbare vakmensen kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te ontvangen van onafhankelijke vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Kornhorn.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist komt thuis langs en beschrijft welke groene maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop ontvang je een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel bekijk je eigenschappen zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kornhorn laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woning?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Kornhorn vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een neutrale maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een specialist rondom je woonplaats te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel verstrekken we namen en adressen van professionele maatwerkadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Westerkwartier. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Kornhorn

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kornhorn die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder check je de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over spouwmuur isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Kornhorn

 1. Een lagere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer over isolatie)€2050,00€355,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4795,00€580,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4965,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3285,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€300,00€26,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,15€7,45 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Kornhorn is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte tref je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kornhorn: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie en Oxxio, Delta, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.600 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Kornhorn bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €4.000 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €235,00 – €400,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Kornhorn. In het gedeelte hieronder lees je een lijst met handige en voordelige vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Kornhorn!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Kornhorn: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Kornhorn

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder bieden we actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Kornhorn.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van ramen, (spouw)muur, dak, vloer, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Kornhorn opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Grootegast, Opende en Sebaldeburen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Kornhorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kornhorn?

Het energie maatwerkadvies Kornhorn is een plan met aanbevelingen voor de verduurzaming van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit advies onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit besparingsrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €250,00 tot ongeveer €310,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Kornhorn te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Kornhorn voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie