Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oudwoude

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Oudwoude biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en test wat de opties zijn. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke investeringen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In de aanbevelingen onderzoek je nauwkeurig de kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je de verwachte prijzen, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Oudwoude die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oudwoude

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te minimaliseren. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energie-expert neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale energie-expert. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oudwoude (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geeft een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een deskundige maatwerkadviseur. Deskundige adviesbedrijven kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om diverse offertes te ontvangen van professionele energie experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een advies met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oudwoude.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en checkt welke energiebesparende maatregelen doelgericht zijn. Kort hierop mailt hij een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Oudwoude laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Oudwoude vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder vind je gegevens van mogelijk interessante energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Noardeast-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Oudwoude

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oudwoude waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder bieden we informatie rondom goede duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over HR+++ glas.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Oudwoude

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3310,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5960,00€1100,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5480,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3110,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€430,00€21,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1400,00€175,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Oudwoude is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder bieden we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oudwoude: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Essent, Eneco, Vattenfall en Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Delta, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.600 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Oudwoude kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.400 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €155,00 – €475,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Oudwoude. In het gedeelte hieronder vind je om die reden een lijstje met praktische en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Oudwoude!

Regel een adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Oudwoude: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit besparingsrapport toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur komt je huis en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Oudwoude

Alle huizen in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand delen wij nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Oudwoude.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, wanden, ramen, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Oudwoude opzoeken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Kollum, Westergeest en Augsbuurt).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Oudwoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oudwoude?

Dit energie maatwerkadvies Oudwoude is een plan met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke opties jouw woning verduurzamen. Via dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €205,00 tot ongeveer €295,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Oudwoude aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kan men collectief CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Oudwoude voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie