Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westergeest

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Westergeest zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en omschrijft de verschillende optie. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke investeringen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan bieden ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Het energieplan is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een energieadvies met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je de kosten, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Westergeest die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-westergeest

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te reduceren In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze vakman neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde energie-expert. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westergeest (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan geeft een schema met uiteenlopende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van gevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energieadviseur. Professionele vakmensen zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is beter om diverse offertes te vragen van professionele vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Westergeest.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf komt op locatie en analyseert welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen ontvang je het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je onderwerpen zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Westergeest laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Westergeest vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een erkende energie specialist. Het is slim om een specialist uit jouw eigen regio te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder verstrekken we adres-informatie van mogelijke adviesbedrijven die actief zijn in de gemeente Noardeast-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting Woningbouw AchtkarspelenZwanebloem 59285LZBuitenpost
NormakkTerheijlsterweg 339311TANieuw-Roden
1energielabelTolberterstraat 1079351BELeek
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Westergeest

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westergeest die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de meest voorkomende maatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over kruipruimte isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Westergeest

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk hier meer info)€4490,00€485,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5160,00€795,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5195,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3300,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€345,00€41,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,50€7,50 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Westergeest is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder bieden we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Westergeest: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall & Delta, United Consumers, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €4.600 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Westergeest laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.800 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €205,00 t/m €450,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Westergeest. In het gedeelte hieronder tref je een schema met impactvolle en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Westergeest!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Westergeest: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Westergeest

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand doorzoek je een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Westergeest.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, gevel, (spouw)muur, ramen, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Westergeest aanvragen in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Augsbuurt, Veenklooster en Kollumerpomp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Westergeest

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westergeest?

Dit energie maatwerkadvies Westergeest is een document met suggesties voor de vergroening van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke opties jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €235,00 – €315,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €265,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Westergeest te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Westergeest voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie