Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Jellum

Besparen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Jellum biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en verkent wat de opties zijn. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies beschrijven ze uitvoerig de initiële investering en het rendement van de potentiële energiebesparende maatregelen. Het plan is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij deelt een energieplan met alle werkzaamheden die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel lees je het budget, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Jellum die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-jellum

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te beperken. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een erkende expert op het gebied van energie . Professionele en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Jellum (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van gevelisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale energie-specialist. Gecertificeerde adviesbureaus zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is goed om 2 of 3 offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een overzicht van opties die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Jellum.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur loopt door de woning en stelt vast welke opties het meest effectief zijn. Kort daarop krijg je een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je onderwerpen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Jellum laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw pand?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Jellum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een professionele expert. Het is verstandig om een maatwerkadviseur uit de buurt te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder vind je adres-informatie van erkende maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Leeuwarden. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Jellum

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Jellum die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder delen we de meest interessante maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen opbrengst.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Jellum

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3510,00€380,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11750,00€690,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4645,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3110,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€380,00€35,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €36,00€37,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Jellum is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder bieden we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Jellum: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Engie en Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Delta. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Jellum laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.250 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 – €325,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Jellum. In dit blokje delen wij een weergave met effectieve en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Jellum!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Jellum: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur bekijk het huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Jellum

De meeste panden in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder doorzoek je handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Jellum.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van wanden, (spouw)muur, gevel, dak, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Jellum gebruiken in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Jorwert, Hilaard en Weidum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Jellum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Jellum?

Een energie maatwerkadvies Jellum is een document met concrete maatregelen voor het vergroenen van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies geeft per maatregel het financiële plaatje en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke keuzes jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit besparingsplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 tot en met €305,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €230,00. Wij adviseren om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Jellum te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het complex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook een kostenbegroting en het rendement.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Jellum voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie leidt tot lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie