Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hilaard

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp kiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Hilaard is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport toont aan welke keuzes het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport check je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de populaire investeringsopties. Het energiebesparingsadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de geschatte kosten, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hilaard die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hilaard

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minderen. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur doet een grondige analyse en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren vakman. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hilaard (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van de buitengevel en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een erkende energieadviseur. De juiste energie adviseurs zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om verschillende offertes te verkrijgen van professionele experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een lijst met maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hilaard.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en analyseert welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Niet veel later verstuurt hij het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel beschrijven ze aspecten zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Hilaard laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Hilaard vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een ervaren energie specialist. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder verstrekken we namen en adressen van betrouwbare adviesbedrijven die werken in de gemeente Leeuwarden. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hilaard

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hilaard die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder delen we de beste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Hilaard

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1660,00€145,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10850,00€630,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4860,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2955,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€35,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1350,00€195,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Hilaard is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hilaard: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, Essent, Eneco of Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €5.200 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Hilaard laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) is er al voor €3.400 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €245,00 tot €350,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Hilaard. Onderstaand vind je om die reden een schema met belangrijke en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Hilaard!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Hilaard: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Hilaard

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje vind je up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hilaard.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, gevel, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Hilaard aanvragen in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Weidum, Boksum en Bears).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Hilaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hilaard?

Dit energie maatwerkadvies Hilaard is een energieplan met een plan van aanpak voor de vergroening van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit besparingsrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €225,00 tot en met €300,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Hilaard te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met de uiteindelijke kosten en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hilaard voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie