Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Marsum

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Marsum geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en bekijkt wat de opties zijn. Het plan laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan onderschrijven ze heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een rapport met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de verwachte kosten, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Marsum die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-marsum

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verlagen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze adviseur neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale expert. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Marsum (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare adviseur. Erkende vakmensen kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om meerdere offertes te ontvangen van onafhankelijke energieadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een lijst met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Marsum.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur loopt door de woning en checkt welke energiebesparende maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop ontvang je een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen vind je onderwerpen zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Marsum laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Marsum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit de buurt te benaderen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand behandelen we adres details van goede adviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Waadhoeke. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Marsum

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Marsum met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder behandelen we de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over bodem-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Marsum

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer info)€1050,00€255,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11825,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5220,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3300,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€380,00€51,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €20,25€28,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Marsum is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder noemen we praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Marsum: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Eneco, Budget Energie & Vandebron, Oxxio, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.400 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Marsum aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.100 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €160,00 – €525,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Marsum. In dit blokje vind je een weergave met praktische en goedkope verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Marsum!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Marsum: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Marsum

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand onderzoek je bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Marsum.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatie van wanden, vloer, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Marsum aanvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Boksum, Dronryp en Blessum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Je hypotheek oprekken: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Marsum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Marsum?

Dit energie maatwerkadvies Marsum is een advies met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan biedt per maatregel het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die gevallen is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 tot en met €325,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €255,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Marsum te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het bureau kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Marsum voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie