Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Menaam

De hoogte van de energierekening beperken? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Menaam geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en inspecteert wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsrapport vind je uitgebreid de kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het rapport met aanbevelingen is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een energierapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie toont het rapport een kostenbegroting wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Menaam die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-menaam

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te minderen. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve expert. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Menaam (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. Gecertificeerde adviesbedrijven vind je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om verschillende offertes aan te vragen van gediplomeerde vakmensen. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een schema met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Menaam.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur komt op locatie en inspecteert welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Vervolgens stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je kenmerken zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Menaam laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woning?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Menaam vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een deskundige maatwerkadviseur. Het is goed om een energieadviseur uit de omgeving te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand delen we gegevens van kwalitatieve bedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Waadhoeke. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Menaam

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Menaam waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder delen we goede duurzame oplossingen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over aardwarmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Menaam

 1. Een gunstige energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk meer info over isolatie)€1535,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6475,00€950,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4860,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3090,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€480,00€34,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1225,00€190,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Menaam is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder lees je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Menaam: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €5.900 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Menaam laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.150 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €250,00 tot €325,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Menaam. In dit blokje delen wij een lijst met doelgerichte en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Menaam!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Menaam: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Menaam

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder delen wij een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Menaam.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, wanden, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Menaam vergelijken in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Deinum, Slappeterp en Marsum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Menaam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Menaam?

Het energie maatwerkadvies Menaam is een energieadvies inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit document wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €175,00 – €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €235,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Menaam te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men collectief CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Menaam voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie