Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ingelum

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp in de woning plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Ingelum is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energieplan tref je gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een energierapport met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp toont het rapport het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Ingelum die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ingelum

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te minimaliseren. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven wat je kunt doen, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ingelum (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitengevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde energie-specialist. Ervaren energie adviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om enkele offertes aan te vragen van neutrale maatwerkadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een weergave met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Ingelum.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur komt langs en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Kort hierop verstuurt hij het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel toont het rapport bijzonderheden als de verwachte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ingelum laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Ingelum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een objectieve energieadviseur. Het is goed om een energieadviseur rondom je woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder behandelen we adresgegevens van mogelijk interessante specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Waadhoeke. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Ingelum

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ingelum waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder bieden we informatie rondom de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over infraroodpanelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Ingelum

 1. Beperk de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3560,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4610,00€580,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4720,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3375,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€500,00€56,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1275,00€200,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Ingelum is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder noemen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ingelum: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, Engie, Budget Energie of Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.950 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Ingelum laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.900 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €220,00 tot €525,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Ingelum. Bijgaand verstrekken we een schema met krachtige en voordelige maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Ingelum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Ingelum: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur bekijk het huis en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Ingelum

Alle huizen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand lees je handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Ingelum.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, vloer, wanden, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke hanteert mogelijk nog extra lokale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Ingelum bekijken in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Dronryp, Berltsum en Menaam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Je eigen hypotheek ophogen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Ingelum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ingelum?

Het energie maatwerkadvies Ingelum is een rapport met een plan van aanpak voor het vergroenen van een huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies geeft per maatregel het kostenplaatje en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Via dit energieplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met het type woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €175,00 tot ongeveer €330,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is goed om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Ingelum te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de verwachte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Ingelum voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie