Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Boornbergum

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Boornbergum kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke investeringen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen check je in detail de investering en de terugverdientijd van de verschillende investeringsopties. Het aanbevelingen-rapport is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een maatwerkrapport met alle potentiële maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per optie check je het kostenplaatje, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Boornbergum die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-boornbergum

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te minderen. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke investeringen je kunt doen, wat het kost, en wat de totale besparing is. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Boornbergum (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve energie-expert. De juiste adviesbedrijven kan je bekijken op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om 2 of 3 offertes op te vragen van erkende adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website ontdek je een advies met verduurzamingsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Boornbergum.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en berekent welke werkzaamheden gunstig zijn. Niet veel later mailt hij een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen bekijk je onderdelen zoals de verwachte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Boornbergum laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Boornbergum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een energie expert uit de regio te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder behandelen we gegevens van mogelijke adviesbedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Smallingerland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Boornbergum

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Boornbergum waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand introduceren we de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over aardwarmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Boornbergum

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1700,00€115,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12100,00€670,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4890,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2975,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€440,00€24,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €555,00€41,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Boornbergum is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand vind je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Boornbergum: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Vattenfall, Budget Energie en Powerpeers, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.900 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Boornbergum laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een extra buffervat. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.150 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €225,00 tot €325,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Boornbergum. In het gedeelte hieronder doorzoek je een overzicht met belangrijke en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Boornbergum!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Boornbergum: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Boornbergum

Alle huizen in Provincie Friesland moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder bespreken we een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Boornbergum.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van ramen, vloer, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Smallingerland heeft mogelijk verschillende particuliere subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Smallingerland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Boornbergum aanvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Drachten, De Wilgen en Drachten-Azeven).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Smallingerland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Boornbergum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Boornbergum?

Dit energie maatwerkadvies Boornbergum is een besparingsadvies inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel de minimale prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit besparingsadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €220,00 tot en met €335,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €265,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Boornbergum aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Boornbergum voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie