Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Drachten-Azeven

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Drachten-Azeven is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en verkent wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke werkzaamheden passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieadvies onderschrijven ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in het kostenplaatje, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Drachten-Azeven die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-drachten-azeven

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze professional loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Let op: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde adviseur. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Drachten-Azeven (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan biedt een lijst met diverse maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Gediplomeerde energie specialisten kan je opzoeken op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om enkele offertes aan te vragen van objectieve energieadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Drachten-Azeven.

 4. Het energierapport doornemen

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen krijg je het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je eigenschappen zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Drachten-Azeven laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Drachten-Azeven vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is verstandig om een energie expert uit de regio te zoeken Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel behandelen we namen en adressen van betrouwbare adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Opsterland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Drachten-Azeven

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Drachten-Azeven die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder beschrijven we de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over bodem-water warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Drachten-Azeven

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (klik voor meer over isolatie)€2505,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4755,00€940,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4520,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3025,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€465,00€33,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €22,50€32,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Drachten-Azeven is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand delen wij handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Drachten-Azeven: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, Budget Energie, GreenChoice & Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Delta. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.550 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Drachten-Azeven laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.900 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 – €500,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Drachten-Azeven. Hieronder kan je aan de slag met een overzicht met relevante en niet al te dure duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Drachten-Azeven!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Drachten-Azeven: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Drachten-Azeven

Alle woningen in Provincie Friesland moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder tref je actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Drachten-Azeven.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan wanden, vloer, gevel, dak, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Opsterland biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Opsterland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Drachten-Azeven vergelijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Jislum, Kortehemmen en Wânswert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Opsterland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Drachten-Azeven

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Drachten-Azeven?

Het energie maatwerkadvies Drachten-Azeven is een rapport met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieadvies biedt per maatregel een kostenbegroting en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit concept plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 – €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €230,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Drachten-Azeven te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Drachten-Azeven voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie