Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wânswert

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Wânswert is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport toont aan welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport onderzoek je uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een energieplan met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel toont het rapport de geraamde kosten, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Wânswert die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wanswert

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wânswert (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geeft een overzicht met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatie van buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Ervaren bedrijven kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om 2 of 3 offertes te verkrijgen van onafhankelijke maatwerkadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Wânswert.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert komt thuis langs en berekent welke potentiële maatregelen doelgericht zijn. Op basis hiervan krijg je een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen lees je onderdelen zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wânswert laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Wânswert vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve vakman. Het is beter om een expert uit jouw eigen regio te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder doorzoek je namen en adressen van professionele maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Noardeast-Fryslân. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Wânswert

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wânswert die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder delen we de beste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over lucht-water warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Wânswert

 1. Verlaag je energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1870,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5335,00€780,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4930,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3295,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€340,00€27,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1275,00€175,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Wânswert is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte delen wij aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Wânswert: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Essent, Vattenfall & Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.200 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Wânswert laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (200 liter vat) is er al voor €3.400 inclusief installatiewerk.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €160,00 t/m €325,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Wânswert. In dit blokje kan je aan de slag met een schema met praktische en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Wânswert!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Wânswert: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Wânswert

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder onderzoek je handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Wânswert.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, dak, ramen, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Wânswert bekijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Reitsum, Drachten en Lichtaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Wânswert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wânswert?

Dit energie maatwerkadvies Wânswert is een adviesrapport inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieadvies biedt per maatregel de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit energieplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met het soort woning, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 – €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Het is raadzaam om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Wânswert op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Wânswert voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie