Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lichtaard

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Lichtaard kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan check je grondig de kosten en baten van de mogelijke investeringskeuzes. Het energiebesparingsadvies is een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over het budget, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Lichtaard die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-lichtaard

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te verkleinen. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energieadviseur neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve energiedeskundige. Deskundige en neutrale energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lichtaard (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies geef je inzicht in alle vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met EPS en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve energie-expert. Objectieve specialisten check je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes op te zoeken van betrouwbare maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een opsomming met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Lichtaard.

 4. Neem het energierapport door

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en analyseert welke opties aan te bevelen zijn. Vervolgens verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de verwachte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Lichtaard laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woning?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Lichtaard vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele adviseur. Wij adviseren om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder check je adres-informatie van kwalitatieve energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Noardeast-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Lichtaard

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lichtaard die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder noemen we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Lichtaard

 1. Verlaag je energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (lees meer over isolatie)€2280,00€120,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11800,00€700,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4960,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2955,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€340,00€60,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1350,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Lichtaard is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder vind je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lichtaard: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Essent en Oxxio, Delta, Powerpeers, Vandebron, United Consumers. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.000 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Lichtaard kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. Deze constructie genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.200 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €215,00 t/m €450,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Lichtaard. Onderstaand tref je een lijstje met krachtige en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Lichtaard!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Lichtaard: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Lichtaard

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand check je nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Lichtaard.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Lichtaard afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Hegebeintum, Jislum en Ginnum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Lichtaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lichtaard?

Een energie maatwerkadvies Lichtaard is een adviesrapport met aanbevelingen voor het vergroenen van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met een kostenbegroting en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven de meeste besparing opleveren. Door middel van dit concept plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 t/m €315,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €255,00. Tip: het is handig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Lichtaard te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de geschatte prijzen en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Lichtaard voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie