Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Jislum

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Jislum is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en geeft een toelichting wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport check je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de getoonde energiebesparende maatregelen. Het energieadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een energieadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze check je het budget, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Jislum die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-jislum

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en het totale rendement Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je je woning isoleren, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een professionele energie-expert. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Jislum (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport bevat een weergaven van verschillende duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, isolatie van buitengevels met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Gecertificeerde vakmensen vind je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes te zoeken van deskundige energieadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een lijst met opties die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Jislum.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert komt bij je thuis en inspecteert welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop krijg je een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Jislum laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woonhuis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Jislum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende expert. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de buurt te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder vind je adresgegevens van erkende vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Jislum

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Jislum die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids introduceren we de beste maatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over lucht-lucht warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Jislum

 1. Een gunstige energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer over isolatie)€1250,00€205,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10325,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5380,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2825,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€340,00€58,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €33,50€35,50 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Jislum is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze extra stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder verstrekken we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Jislum: betaalbaar en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Eneco, Essent, Vattenfall en Delta, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €4.800 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Jislum bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.850 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €215,00 t/m €550,00 per paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Jislum. In dit blokje verstrekken we een overzicht met effectieve en laag geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Jislum!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Jislum: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit adviesrapport toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Jislum

De meeste panden in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje vind je handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Jislum.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van dak, (spouw)muur, gevel, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noardeast-Fryslân heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noardeast-Fryslân tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Jislum gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Ginnum, Wânswert en Reitsum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Jislum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Jislum?

Dit energie maatwerkadvies Jislum is een besparingsadvies met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €220,00 tot wel €305,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €260,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Jislum te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Jislum voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie