Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Wilgen

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies De Wilgen is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en beoordeelt wat er mogelijk is. Het energierapport geeft inzicht in welke maatregelen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan onderschrijven ze uitgebreid de kosten en baten van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het advies is relevant voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een plan met alle duurzame investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in De Wilgen die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-wilgen

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te minderen. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale vakman. Professionele en ervaren energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Wilgen (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies geeft een schema met verschillende energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitenmuurisolatie met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare energie-expert. Erkende adviseurs check je op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes op te vragen van ervaren specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in De Wilgen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en bekijkt welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Vervolgens mailt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel toont het rapport informatie zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in De Wilgen laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woonhuis?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur De Wilgen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde expert. Wij adviseren om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder behandelen we gegevens van kwalitatieve energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Smallingerland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio De Wilgen

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Wilgen waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand delen we de belangrijkste maatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over zonneboilers.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in De Wilgen

 1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4360,00€505,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11925,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4535,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2845,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€370,00€44,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €20,00€29,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in De Wilgen is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder verstrekken we relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp De Wilgen: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Budget Energie, GreenChoice, Eneco & Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, United Consumers. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.650 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in De Wilgen laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.000 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €205,00 – €450,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in De Wilgen. Hieronder lees je een lijst met praktische en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in De Wilgen!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel De Wilgen: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het document geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in De Wilgen

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand delen we nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in De Wilgen.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van wanden, vloer, (spouw)muur, ramen, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Smallingerland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Smallingerland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening De Wilgen bekijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Drachten-Azeven, Smalle Ee en Kortehemmen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Smallingerland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in De Wilgen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Wilgen?

Een energie maatwerkadvies De Wilgen is een adviesrapport met verschillende opties voor het vergroenen van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport geeft per maatregel de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €235,00 t/m €295,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €270,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in De Wilgen te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het flatgebouw energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in De Wilgen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie