Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rijsenhout

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Rijsenhout zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het aanbevelingen-rapport check je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het aanbevelingen-rapport is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een verslag met alle mogelijk interessante maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Rijsenhout die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rijsenhout

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te beperken. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde expert. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rijsenhout (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan geef je inzicht in innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare adviseur. Betrouwbare experts check je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gediplomeerde specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een weergave met werkzaamheden die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Rijsenhout.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbureau neemt de woning op en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Kort hierop stuurt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de geschatte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Rijsenhout laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woning?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Rijsenhout vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een onafhankelijke energie expert. Het is beter om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel doorzoek je adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Haarlemmermeer. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
TvG-adviesEmmastraat 121432EXAalsmeer
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Smart LabelingCartografielaan 351421LEUithoorn
E-Positive B.V.Cartografielaan 351421LEUithoorn
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Rijsenhout

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rijsenhout waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids bespreken we goede duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over dak isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Rijsenhout

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3635,00€445,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12000,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4605,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3110,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€465,00€44,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €23,50€28,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Rijsenhout is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder delen wij praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rijsenhout: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Essent, Engie, Eneco en Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.850 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Rijsenhout laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.850 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €150,00 tot €500,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Rijsenhout. Onderstaand verstrekken we een overzicht met effectieve en goedkope maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Rijsenhout!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Rijsenhout: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Rijsenhout

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand delen we actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Rijsenhout.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan vloer, gevel, dak, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Rijsenhout vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Vrouwenakker, Aalsmeerderbrug en Kudelstaart).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Rijsenhout

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rijsenhout?

Dit energie maatwerkadvies Rijsenhout is een concept plan met suggesties voor de verduurzaming van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de geschatte kosten en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke keuzes jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van huistype, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 – €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €235,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Rijsenhout te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Rijsenhout voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie geeft lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie