Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zwanenburg

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Zwanenburg is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke opties jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport vind je heel specifiek de initiële investering en het rendement van de diverse verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is aan te raden voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp vind je een kostenbegroting wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zwanenburg die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zwanenburg

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde energie-expert. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zwanenburg (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport bevat een weergaven van verschillende verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, buitengevelisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een professionele maatwerkadviseur. Ervaren maatwerkadviesbureaus kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om 2 of 3 offertes te verkrijgen van erkende experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform word je geleid naar een opsomming met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Zwanenburg.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens ontvang je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zwanenburg laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zwanenburg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende expert. Het is goed om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder check je gegevens van mogelijke energie experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Haarlemmermeer. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Veenpark Vastgoed Advies B.V.Amsterdamseweg 409 A1181BPAmstelveen
Provast Beheer B.V.Patrimoniumlaan 21182BWAmstelveen
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Zwanenburg

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zwanenburg die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids bespreken we goede energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Zwanenburg

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2145,00€180,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4375,00€645,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5000,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3010,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€325,00€51,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,40€5,85 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Zwanenburg is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder bieden we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Zwanenburg: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Essent, Eneco, Engie of Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Vandebron, Oxxio. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.050 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Zwanenburg kopen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.450 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €200,00 – €425,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Zwanenburg. In het gedeelte hieronder check je een overzicht met handige en niet al te dure energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Zwanenburg!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Zwanenburg: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsplan deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Zwanenburg

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Zwanenburg.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van ramen, wanden, dak, (spouw)muur, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Zwanenburg afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Zuiderwoude, Halfweg en Uitdam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Zwanenburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zwanenburg?

Dit energie maatwerkadvies Zwanenburg is een document met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan bespreekt per maatregel een kostenbegroting en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit document kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 t/m €300,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €240,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zwanenburg aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar de woonwensen om het gebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Zwanenburg voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie