Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Haarlem

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Haarlem zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en controleert de verschillende optie. Het uiteindelijke advies toont aan welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In de aanbevelingen doorzoek je overzichtelijk de kosten en baten van de uitgezochte investeringskeuzes. Het verduurzamingsplan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle energiebesparende maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de geschatte kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Haarlem die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-haarlem

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te verminderen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met maatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke vakman. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Haarlem (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van muurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare energieadviseur. Erkende energieadviseurs kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te zoeken van ervaren bedrijven. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een complete samenvatting met opties die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Haarlem.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur komt op locatie en berekent welke investeringen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later ontvang je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Haarlem laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Haarlem vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde energieadviseur. Het is goed om een energie-specialist uit de buurt te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder doorzoek je adres details van betrouwbare energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Haarlem. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Beter-labelGasthuisvest 7 A2011ETHaarlem
Nieuw Haarlems Peil ProjectenLeidsevaart 3622014HLHaarlem
GreenUVerspronckweg 3252023BKHaarlem
Eye for HousesZwanebloembocht 601991GLVelserbroek
Ruben VisserMaerelaan 2 B1961KAHeemskerk
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Haarlem

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Haarlem die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder introduceren we de gunstigste duurzame oplossingen voor je appartement. Check ook meer informatie over kruipruimte isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Haarlem

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (lees meer over isolatie)€2415,00€150,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4025,00€1085,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4820,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2980,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€395,00€32,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €565,00€45,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Haarlem is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder bieden we relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Haarlem: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall en Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Delta, Vandebron. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.150 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Haarlem aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.350 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €175,00 – €400,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Haarlem. In het gedeelte hieronder vind je een lijst met populaire en interessant geprijsde maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Haarlem!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Haarlem: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur neemt de woning op en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Haarlem

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand onderzoek je actuele informatie de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Haarlem.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van vloer, wanden, gevel, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Haarlem heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlem vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Haarlem opvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Beverwijk, Heemskerk en Zandvoort).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlem.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Haarlem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Haarlem?

Het energie maatwerkadvies Haarlem is een plan inclusief suggesties voor het vergroenen van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieplan onderschrijft per maatregel het budget en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situatie is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. Middels dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €210,00 tot wel €335,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Haarlem op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het complex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Haarlem voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie