Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Santpoort-Zuid

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Santpoort-Zuid geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en verkent de diverse opties. Het onderzoek stelt bloot welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het plan bekijk je grondig de initiële investering en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het energieplan is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je het budget, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Santpoort-Zuid die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-santpoort-zuid

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te reduceren In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een betrouwbare adviseur. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Santpoort-Zuid (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport helpt je op weg met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het verbeteren van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale energieadviseur. Ervaren adviesbedrijven vind je op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om enkele offertes te zoeken van neutrale energie adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een advies met opties die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Santpoort-Zuid.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie specialist komt langs en berekent welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als de geschatte kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Santpoort-Zuid laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Santpoort-Zuid vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te contacteren. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder lees je adresgegevens van mogelijke vakmensen die werkzaam zijn binnen de gemeente Velsen. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
GreenUVerspronckweg 3252023BKHaarlem
Nieuw Haarlems Peil ProjectenLeidsevaart 3622014HLHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Santpoort-Zuid

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Santpoort-Zuid waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder delen we de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over radiatorfolie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Santpoort-Zuid

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk hier meer info)€4260,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4050,00€705,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5275,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2875,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€325,00€56,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €20,00€27,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Santpoort-Zuid is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder noemen we extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Santpoort-Zuid: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Engie, Budget Energie of Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.250 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Santpoort-Zuid kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.750 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €160,00 – €400,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Santpoort-Zuid. In de box hieronder vind je om die reden een lijst met praktische en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Santpoort-Zuid!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Santpoort-Zuid: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsrapport toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Santpoort-Zuid

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen we een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Santpoort-Zuid.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van vloer, dak, ramen, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Velsen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Velsen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Santpoort-Zuid gebruiken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Haarlemmerliede, Aerdenhout en Spaarnwoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Velsen.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Santpoort-Zuid

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Santpoort-Zuid?

Dit energie maatwerkadvies Santpoort-Zuid is een besparingsadvies inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport geeft per maatregel het kostenplaatje en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 tot €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €260,00. Het is goed om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Santpoort-Zuid te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de uiteindelijke kosten en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Santpoort-Zuid voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie