Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Aerdenhout

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Aerdenhout is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit de diverse opties. Het energieadvies toont aan welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies tref je in detail het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke maatregelen. Het energierapport is relevant voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel toont het rapport de geschatte kosten, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Aerdenhout die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-aerdenhout

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te minderen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Aerdenhout (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan geeft een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gecertificeerde energieadviseur. Geschikte adviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om enkele offertes te vragen van deskundige maatwerkadviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een overzicht van verduurzamingsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Aerdenhout.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur komt thuis langs en bekijkt welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop mailt hij een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel vind je details zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Aerdenhout laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Aerdenhout vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een objectieve maatwerkadviseur. Het is slim om een energie-specialist uit de regio te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder check je bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Bloemendaal. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Aerdenhout

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Aerdenhout die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand bieden we informatie rondom goede vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over tochtstrips.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Aerdenhout

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3545,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4160,00€885,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4540,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3340,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€385,00€39,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €17,75€30,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Aerdenhout is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder check je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Aerdenhout: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Engie, Eneco en Delta, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.950 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Aerdenhout laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Het systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.700 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Kies voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €230,00 tot €525,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Aerdenhout. In dit blokje delen wij een lijstje met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Aerdenhout!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Aerdenhout: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Aerdenhout

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder vind je actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Aerdenhout.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van (spouw)muur, vloer, gevel, dak, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Bloemendaal biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bloemendaal tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Aerdenhout bekijken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Spaarnwoude, Vogelenzang en Santpoort-Noord).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bloemendaal.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Aerdenhout

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Aerdenhout?

Dit energie maatwerkadvies Aerdenhout is een concept plan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan komt per maatregel met de kosten en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Via dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €220,00 t/m €300,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €265,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Aerdenhout te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Aerdenhout voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie