Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Voorschoten

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Voorschoten biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport laat jouw zien welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies doorzoek je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het aanbevelingen-rapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je ontvangt een rapport met alle investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Voorschoten die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-voorschoten

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te verlagen. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende vakman. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Voorschoten (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies bevat een weergaven van verschillende duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van gevels en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende energieadviseur. Ervaren adviseurs check je op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om enkele offertes op te zoeken van professionele energie adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een advies met duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Voorschoten.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert komt thuis langs en calculeert welke investeringen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel lees je kenmerken zoals de verwachte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Voorschoten laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Voorschoten vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een onafhankelijke maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een specialist uit de regio te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van kwalitatieve maatwerkadviesbureaus die actief zijn in de gemeente Voorschoten. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NU Bouwconsult B.V.Raadhuislaan 92242CRWassenaar
123energielabel.nlPrins Hendriklaan 602264SWLeidschendam
DuurzaamHuisAdviesLaan van Leeuwesteyn 242271HKVoorburg
Henkes BouwadviesMiddelweg 502241ARWassenaar
Ontwerpburo van der Vlugt B.V.De Roysloot 12 G2231NZRijnsburg
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Voorschoten

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Voorschoten met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand noemen we de beste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over aardwarmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Voorschoten

 1. Verlaag je energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4735,00€450,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4155,00€1095,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5070,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3005,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€495,00€26,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €21,75€29,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Voorschoten is een slimme investering. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder noemen we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Voorschoten: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Engie, Eneco, Vattenfall & Vandebron, Powerpeers, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.350 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Voorschoten aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.150 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €155,00 t/m €325,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Voorschoten. In de box hieronder delen wij een aantal impactvolle en niet al te dure energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Voorschoten!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Voorschoten: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Voorschoten

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand bespreken we actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Voorschoten.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van vloer, gevel, (spouw)muur, ramen, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Voorschoten biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Voorschoten kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Voorschoten aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Noordwijk, Katwijk en Leidschendam-Voorburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Voorschoten.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Voorschoten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Voorschoten?

Het energie maatwerkadvies Voorschoten is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit document wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €240,00 tot ongeveer €345,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Voorschoten aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Voorschoten voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie