Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Krimpen aan den IJssel

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Krimpen aan den IJssel is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en zoekt uit waar besparingen mogelijk zijn. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het energieplan doorzoek je uitvoerig de kosten en baten van de geselecteerde woningaanpassingen. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de investering, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energierapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Krimpen aan den IJssel die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-krimpen-aan-den-ijssel

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld wat je kunt doen, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze adviseur neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Krimpen aan den IJssel (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport helpt je op weg met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een professionele maatwerkadviseur. Geschikte maatwerkadviseurs kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om meerdere offertes op te zoeken van gecertificeerde experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Krimpen aan den IJssel.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke opties hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen verstuurt hij een gunstig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze onderwerpen zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Krimpen aan den IJssel laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Krimpen aan den IJssel vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energie expert. Het is wijs om een maatwerkadviseur uit de omgeving te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder check je adres-informatie van mogelijk beschikbare energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Krimpen aan den IJssel. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
BOUW5DMargrietveld 282914CGNieuwerkerk aan den IJssel
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Krimpen aan den IJssel

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Krimpen aan den IJssel die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder check je de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over aardwarmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Krimpen aan den IJssel

 1. Een gunstige energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk hier meer info)€1920,00€415,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12100,00€740,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5315,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3090,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€345,00€53,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1325,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Krimpen aan den IJssel is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder behandelen we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Krimpen aan den IJssel: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Essent, Budget Energie, Vattenfall en Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.800 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Krimpen aan den IJssel kopen? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.750 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €190,00 tot €350,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Krimpen aan den IJssel. Hieronder tref je een overzicht met krachtige en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Krimpen aan den IJssel!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Krimpen aan den IJssel: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het plan vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Krimpen aan den IJssel

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder verstrekken we een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Krimpen aan den IJssel.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van dak, wanden, (spouw)muur, vloer, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Krimpen aan den IJssel hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Krimpen aan den IJssel tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Krimpen aan den IJssel opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Krimpenerwaard, Capelle aan den IJssel en Alblasserdam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Krimpen aan den IJssel.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Krimpen aan den IJssel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Krimpen aan den IJssel?

Het energie maatwerkadvies Krimpen aan den IJssel is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit energieadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €230,00 tot wel €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Krimpen aan den IJssel op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het flatgebouw te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Krimpen aan den IJssel voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie