Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Alblasserdam

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Alblasserdam biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en bestudeert de diverse opties. Het energieadvies stelt bloot welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkrapport tref je uitvoerig de kosten en baten van de geselecteerde duurzame opties. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een energieadvies met alle werkzaamheden die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de kosten, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Alblasserdam die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-alblasserdam

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te reduceren In het rapport wordt grondig beschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze expert neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige energieadviseur. Deskundige en neutrale energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Alblasserdam (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan bevat een weergaven van innovatieve energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van gevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige energie-specialist. Deskundige maatwerkadviseurs zijn te vinden op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om enkele offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een opsomming met werkzaamheden die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Alblasserdam.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf komt thuis langs en berekent welke maatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop verstuurt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel toont het rapport bijzonderheden als de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Alblasserdam laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Alblasserdam vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde specialist. Het is aan te bevelen om een adviesbureau uit de omgeving te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel vind je adres-informatie van mogelijk interessante adviseurs die werken in de gemeente Alblasserdam. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Alblasserdam

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Alblasserdam die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids bespreken we goede energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over zonneboiler.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Alblasserdam

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer over isolatie)€2115,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4855,00€590,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4900,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2825,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€53,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1250,00€200,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Alblasserdam is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte ontdek je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Alblasserdam: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Engie, GreenChoice, Vattenfall & Powerpeers, Delta, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.600 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Alblasserdam laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.950 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €170,00 tot €525,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Alblasserdam. In de box hieronder vind je daarom een overzicht met belangrijke en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Alblasserdam!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Alblasserdam: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Alblasserdam

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder bieden we praktische informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Alblasserdam.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan wanden, dak, vloer, gevel, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Alblasserdam biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alblasserdam kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Alblasserdam bekijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Molenlanden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alblasserdam.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Alblasserdam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Alblasserdam?

Een energie maatwerkadvies Alblasserdam is een energieplan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de geschatte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €205,00 tot wel €290,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €255,00. Tip: het is handig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Alblasserdam te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Alblasserdam voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie