Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vlaardingen

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Vlaardingen biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en omschrijft de diverse opties. Het onderzoek laat jouw zien welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan beschrijven ze heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de bekende maatregelen. Het rapport is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de geschatte kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Vlaardingen die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-vlaardingen

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verminderen. In het advies wordt grondig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: De maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde specialist. Professionele en betrouwbare energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vlaardingen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document geeft een overzicht met verschillende verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale energie-specialist. Professionele adviseurs kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te zoeken van ervaren experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een complete samenvatting met investeringen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Vlaardingen.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur bezoekt je aan huis en calculeert welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Op basis hiervan ontvang je een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Vlaardingen laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woning?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Vlaardingen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een expert uit de regio te contacteren. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder check je contactgegevens van erkende energie experts die werken in de gemeente Vlaardingen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Keemink Vastgoed Inspectarium B.V.Van Heekstraat 153125BNSchiedam
LabeltHagedoorn 13142KBMaassluis
Mijn energielabel-adviseurTrasmolen 193146TEMaassluis
Adviesbureau HeroSibeliusplein 1753122XASchiedam
Buro EnergyZuiderterras 363083BWRotterdam
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Vlaardingen

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vlaardingen die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder noemen we de beste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over tochtstrips.

Het comfort van een energiezuinige woning in Vlaardingen

 1. Verlaag je energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer info)€2270,00€145,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10525,00€675,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5040,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3400,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€340,00€57,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1050,00€200,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Vlaardingen is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder lees je extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Vlaardingen: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Engie, Eneco, GreenChoice en United Consumers, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.650 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Vlaardingen laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.400 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €165,00 – €400,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Vlaardingen. In de box hieronder vind je daarom een schema met praktische en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Vlaardingen!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Vlaardingen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Vlaardingen

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder onderzoek je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Vlaardingen.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van gevel, dak, wanden, ramen, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Vlaardingen heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vlaardingen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Vlaardingen vergelijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Barendrecht, Rotterdam en Maassluis).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vlaardingen.
 • Je hypotheek oprekken: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Vlaardingen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vlaardingen?

Het energie maatwerkadvies Vlaardingen is een advies met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke opties jouw energierekening doen dalen. Via dit energieplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €175,00 tot €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €230,00. Tip: het is handig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Vlaardingen te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het bureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het appartementencomplex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Vlaardingen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een verfijnde energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, meer comfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie