Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Middelburg

Besparen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Middelburg is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en controleert de verschillende optie. Het plan verduidelijkt welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het advies vind je in detail de investering en de terugverdientijd van de getoonde energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsrapport is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de investering, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Middelburg die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-middelburg

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verminderen. In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: De maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren maatwerkadviseur. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Middelburg (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van diverse energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met EPS en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige energie-specialist. Deskundige adviesbureaus zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te raden om meerdere offertes te zoeken van objectieve vakmensen. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een schema met werkzaamheden die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Middelburg.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert komt op locatie en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Kort daarop ontvang je een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel beschrijven ze eigenschappen zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Middelburg laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Middelburg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een onafhankelijke energie expert. Wij adviseren om een expert uit jouw eigen regio te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder lees je gegevens van professionele adviseurs die werken in de gemeente Middelburg. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Middelburg

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Middelburg waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder bespreken we de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over tochtstrips.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Middelburg

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1745,00€100,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10100,00€785,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5055,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2965,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€300,00€26,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €510,00€40,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Middelburg is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand delen wij extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Middelburg: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall en Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €6.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Middelburg laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is er al voor €3.400 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €195,00 t/m €375,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Middelburg. Hieronder check je een lijst met praktische en voordelige verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Middelburg!

Regel een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Middelburg: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en berekent de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Middelburg

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder verstrekken we praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Middelburg.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan dak, ramen, vloer, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Middelburg heeft mogelijk verschillende regionale subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Middelburg vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Middelburg aanvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Giessenlanden, Altena en Veere).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Middelburg.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Middelburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Middelburg?

Een energie maatwerkadvies Middelburg is een besparingsadvies inclusief suggesties voor het vergroenen van je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €250,00 tot €285,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €230,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Middelburg te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het gebouw te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Middelburg voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie