Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Veere

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Veere is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en controleert wat er mogelijk is. Het energieadvies verduidelijkt welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieplan check je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de potentiële duurzame opties. Het energieadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een rapport met alle investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Veere die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-veere

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te reduceren In het plan wordt zorgvuldig vermeld wat je kunt doen, wat het kost, en wat het rendement is. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een autonome energiecoach / deskundige. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Veere (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan bevat een weergaven van uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, buitengevelisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende maatwerkadviseur. Gekwalificeerde adviseurs kan je opzoeken op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om diverse offertes op te vragen van deskundige EPA-adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een opsomming met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Veere.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en rekent uit welke investeringen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop krijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze aspecten zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Veere laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Veere vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een professionele maatwerk-adviespartij. Het is raadzaam om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel behandelen we namen en adressen van erkende maatwerkadviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Veere. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Veere

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Veere waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder bieden we informatie rondom de beste duurzame oplossingen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over LED-verlichting.

Het comfort van een energiezuinige woning in Veere

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2460,00€120,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11800,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4795,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3315,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€49,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,00€30,50 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Veere is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder bieden we relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Veere: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, GreenChoice, Budget Energie en Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.800 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Veere laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een voorraadvat. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.450 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €250,00 tot €400,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Veere. Bijgaand verstrekken we een lijstje met impactvolle en voordelige maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Veere!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Veere: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Veere

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje delen wij actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Veere.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van ramen, vloer, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Veere heeft mogelijk verschillende regionale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Veere zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Veere gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Altena, Schouwen-Duiveland en Vlissingen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veere.
 • Je eigen hypotheek ophogen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Veere

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Veere?

Een energie maatwerkadvies Veere is een energieplan met concrete maatregelen voor het verduurzamen van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit energieadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €250,00 t/m €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €280,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Veere te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de besparing per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Veere voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verbeterde energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie