Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Domburg

De hoogte van de energierekening beperken? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepompsysteem kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Domburg is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en inspecteert waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het advies delen ze grondig de totale kosten en het rendement van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de kosten, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Domburg die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-domburg

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te reduceren In het plan wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze persoon doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning energiezuiniger maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Professionele en ervaren energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Domburg (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies geef je inzicht in uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van EPS-isolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een deskundige energieadviseur. De juiste energie adviseurs vind je op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes te ontvangen van neutrale vakmensen. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een lijst met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Domburg.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en inspecteert welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later stuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport eigenschappen zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Domburg laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Domburg vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde energieadviseur. Wij adviseren om een energie-specialist uit de buurt te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel doorzoek je adres-informatie van professionele energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Veere. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Domburg

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Domburg die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder vind je de meest interessante maatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over inductie koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Domburg

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3585,00€405,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11600,00€760,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5265,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3190,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€465,00€42,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €29,00€36,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Domburg is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder bekijk je extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Domburg: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Engie of Oxxio, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €6.000 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Domburg laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.850 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 – €450,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Domburg. Onderstaand vind je om die reden een overzicht met belangrijke en gunstig geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Domburg!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Domburg: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het concept plan toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Domburg

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder tref je handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Domburg.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van (spouw)muur, dak, gevel, ramen, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Veere biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Veere zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Domburg opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Serooskerke, Westkapelle en Vrouwenpolder).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veere.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Domburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Domburg?

Het energie maatwerkadvies Domburg is een energieplan met suggesties voor het verduurzamen van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 tot en met €350,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €250,00. Wij adviseren om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Domburg op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Domburg voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie