Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zeeland

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Zeeland zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke alternatieven passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In de aanbevelingen delen ze uitvoerig de initiële investering en het rendement van de geselecteerde maatregelen. Het energierapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een aanbevelingen-rapport met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de verwachte kosten, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Zeeland die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verminderen. In het document wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze expert doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende energieadviseur. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zeeland (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare energie-expert. Geschikte vakmensen kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om diverse offertes te ontvangen van professionele adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Zeeland.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en bekijkt welke investeringen gunstig zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zeeland laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zeeland vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is beter om een energie expert rondom je woonplaats te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel verstrekken we namen en adressen van goede energieadviseurs die diensten aanbieden in de Provincie Zeeland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Bekijk specialisten in Schouwen-Duiveland, Middelburg, Veere, Vlissingen, Reimerswaal, Kapelle, Borsele, Goes, Noord-Beveland, Sluis, Terneuzen, Hulst en Tholen.


Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zeeland met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder introduceren we goede energiebesparende maatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over spouwmuurisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Zeeland

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.