Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Borsele

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp kiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Borsele biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan doorzoek je gedetailleerd de kosten en baten van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een advies met alle investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per onderwerp vind je de investering, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Borsele die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-borsele

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te beperken. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke expert. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Borsele (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan geef je inzicht in uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige maatwerkadviseur. Gecertificeerde energie experts zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om meerdere offertes te vragen van professionele energieadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een weergave met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Borsele.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en calculeert welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel noteren ze randzaken zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Borsele laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je huis?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Borsele vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende adviseur. Het is verstandig om een specialist nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder tref je namen en adressen van erkende EPA-adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Borsele. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Borsele

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Borsele waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder behandelen we de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over tochtwerende strips.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Borsele

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1985,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4275,00€880,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5085,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3005,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€460,00€32,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €22,25€29,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Borsele is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand bieden we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Borsele: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Essent, Eneco & Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Delta. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.750 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Borsele kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.150 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €190,00 tot €425,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Borsele. In het gedeelte hieronder vind je een lijst met impactvolle en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Borsele!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Borsele: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsadvies deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Borsele

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder doorzoek je nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Borsele.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan vloer, gevel, ramen, dak, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Borsele biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Borsele gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Vlissingen, Reimerswaal en Goes).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Borsele

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Borsele?

Het energie maatwerkadvies Borsele is een plan met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van woningtype, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 tot en met €330,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €235,00. Wij adviseren om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Borsele te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het complex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Borsele voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie