Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing s-Heer Abtskerke

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies s-Heer Abtskerke kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en verkent waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies delen ze nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde duurzame keuzes. Het rapport is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij levert een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je de verwachte kosten, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in s-Heer Abtskerke die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-s-heer-abtskerke

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te verkleinen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gediplomeerde specialist. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in s-Heer Abtskerke (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan helpt je op weg met diverse energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Gecertificeerde specialisten kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om 2 of 3 offertes te zoeken van ervaren adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een weergave met duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in s-Heer Abtskerke.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en stelt vast welke maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens verkrijg je een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen check je kenmerken zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in s-Heer Abtskerke laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur s-Heer Abtskerke vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is wijs om een energieadviseur rondom je woonplaats te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel check je contactgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Borsele. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van s-Heer Abtskerke

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in s-Heer Abtskerke die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand bespreken we de meest geschikte maatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over ventileren.

Het comfort van een energiezuinige woning in s-Heer Abtskerke

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk hier meer info)€1075,00€230,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6050,00€750,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5525,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3250,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€56,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €375,00€50,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in s-Heer Abtskerke is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder vind je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp s-Heer Abtskerke: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie en Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Delta, Vandebron. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.850 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in s-Heer Abtskerke laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een buffervat voor het water. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.800 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €175,00 t/m €525,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in s-Heer Abtskerke. In het gedeelte hieronder vind je een aantal effectieve en voordelige duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in s-Heer Abtskerke!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel s-Heer Abtskerke: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in s-Heer Abtskerke

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder delen wij actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in s-Heer Abtskerke.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Borsele biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening s-Heer Abtskerke opzoeken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Driewegen, Heinkenszand en Ovezande).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Laat je hypotheek aanpassen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in s-Heer Abtskerke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing s-Heer Abtskerke?

Een energie maatwerkadvies s-Heer Abtskerke is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke investeringen jouw woning verduurzamen. Middels dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €225,00 tot €295,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €280,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in s-Heer Abtskerke te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in s-Heer Abtskerke voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie