Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ovezande

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Ovezande is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en bekijkt de diverse opties. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke maatregelen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport bieden ze uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de diverse energiebesparende maatregelen. Het plan is geschikt voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een verslag met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de verwachte kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Ovezande die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ovezande

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te verkleinen. In het plan staat dus heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele expert op het gebied van energie . Deskundige en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ovezande (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport helpt je op weg met innovatieve energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, isolatie van buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. De juiste energie specialisten kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te bevelen om enkele offertes te ontvangen van professionele experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een lijst met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Ovezande.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist komt langs en calculeert welke groene maatregelen gunstig zijn. Op basis hiervan stuurt hij een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen check je randzaken zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Ovezande laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Ovezande vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke energie specialist. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit jouw eigen regio te kiezen. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare energie experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Borsele. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Ovezande

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ovezande met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder delen wij de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over infraroodpanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Ovezande

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1275,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5900,00€565,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5170,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2890,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€495,00€30,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €620,00€40,50 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Ovezande is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder bekijk je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ovezande: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Engie & Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Delta, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.750 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Ovezande laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.850 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €160,00 – €450,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Ovezande. Onderstaand vind je om die reden een schema met populaire en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Ovezande!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Ovezande: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit besparingsrapport vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Ovezande

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder vind je bruikbare informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Ovezande.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, gevel, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Borsele biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Ovezande afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Oudelande, Nisse en Ellewoutsdijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Ovezande

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ovezande?

Dit energie maatwerkadvies Ovezande is een besparingsadvies met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport onderschrijft per maatregel de investering en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €205,00 tot €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €230,00. Het is raadzaam om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Ovezande te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Ovezande voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie