Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oudelande

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Oudelande is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en bestudeert wat er mogelijk is. Het energieplan is concreet en vertelt welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het advies bieden ze grondig de kosten en het rendement van de verschillende duurzame opties. Het advies is geschikt voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel lees je het budget, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Oudelande die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oudelande

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en het totale rendement Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren energiedeskundige. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oudelande (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse energiebesparende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van voorzetwandisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve maatwerkadviseur. Erkende adviesbureaus kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om enkele offertes te verkrijgen van ervaren specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees heel concreet. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een advies met werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oudelande.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en analyseert welke opties aan te bevelen zijn. Niet veel later ontvang je een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel toont het rapport randzaken zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oudelande laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Oudelande vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een objectieve maatwerkadviseur. Het is beter om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve energie specialisten die werken in de gemeente Borsele. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Oudelande

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oudelande die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder check je de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over hybride warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oudelande

 1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3590,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4325,00€555,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4585,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3275,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€440,00€27,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €36,00€37,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Oudelande is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte bieden we praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Oudelande: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall of Delta, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.550 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Oudelande laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.050 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 tot €425,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Oudelande. Onderstaand kan je aan de slag met een lijstje met doelgerichte en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Oudelande!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Oudelande: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsrapport laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Oudelande

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand lees je bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Oudelande.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, (spouw)muur, ramen, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Borsele heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Oudelande vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Hoedekenskerke, Ellewoutsdijk en Kwadendamme).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Oudelande

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oudelande?

Dit energie maatwerkadvies Oudelande is een rapport met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit concept plan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit energieplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €250,00 – €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €275,00. Het is aan te raden om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oudelande te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Oudelande voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Plaats een reactie