Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kwadendamme

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Kwadendamme zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en onderzoekt de verschillende optie. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energierapport onderschrijven ze heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de verschillende woningaanpassingen. Het advies is geschikt voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Kwadendamme die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kwadendamme

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verkleinen. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze professional bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare adviseur. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kwadendamme (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geef je inzicht in uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van isolatie op buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale adviseur. Betrouwbare vakmensen kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om verschillende offertes te zoeken van gediplomeerde energie specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees heel concreet. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een opsomming met opties waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Kwadendamme.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens ontvang je een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze aspecten zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kwadendamme laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je huis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Kwadendamme vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde specialist. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder verstrekken we adres-informatie van mogelijk beschikbare adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Borsele. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Kwadendamme

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kwadendamme waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand noemen we de belangrijkste maatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Kwadendamme

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer over isolatie)€2420,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6260,00€1065,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4585,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3170,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€350,00€33,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €20,75€29,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Kwadendamme is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De additionele stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder lees je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kwadendamme: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie en Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.900 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Kwadendamme laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.900 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €220,00 – €550,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Kwadendamme. Bijgaand delen we daarom een schema met impactvolle en interessant geprijsde maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Kwadendamme!

Regel een adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Kwadendamme: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsadvies laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Kwadendamme

Alle huizen in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand lees je up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Kwadendamme.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van (spouw)muur, wanden, ramen, vloer, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Borsele heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Kwadendamme bekijken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Wemeldinge, Baarland en s-Gravenpolder).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Kwadendamme

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kwadendamme?

Een energie maatwerkadvies Kwadendamme is een advies met een plan van aanpak voor het verduurzamen van een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport geeft per maatregel de investering en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €215,00 tot en met €305,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €280,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Kwadendamme op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Kwadendamme voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie geeft een lagere energierekening, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie