Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wemeldinge

De hoogte van de energierekening beperken? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Wemeldinge kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het rapport geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan onderschrijven ze grondig de kosten en baten van de verschillende investeringsopties. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een energiebesparingsadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je een kostenbegroting wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Wemeldinge die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wemeldinge

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te verlagen. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende energiedeskundige. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wemeldinge (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport biedt een lijst met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatie van gevels en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gecertificeerde adviseur. Gediplomeerde specialisten zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is beter om meerdere offertes te vragen van gediplomeerde maatwerkadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een complete samenvatting met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Wemeldinge.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en rekent uit welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop ontvang je het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel beschrijven ze randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Wemeldinge laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw pand?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Wemeldinge vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een adviesbureau uit de buurt te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand vind je adres-informatie van kwalitatieve adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Kapelle. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Wemeldinge

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wemeldinge met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder vind je de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Wemeldinge

 1. Een lagere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3640,00€465,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4670,00€575,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5185,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3195,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€385,00€38,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1050,00€175,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Wemeldinge is een slimme investering. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand ontdek je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Wemeldinge: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Engie & Delta, Vandebron, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.500 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Wemeldinge laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.150 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €225,00 tot €500,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Wemeldinge. Hieronder doorzoek je een schema met populaire en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Wemeldinge!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Wemeldinge: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur doet een grondige check en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Wemeldinge

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand bieden we nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Wemeldinge.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan wanden, (spouw)muur, dak, gevel, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Kapelle biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kapelle zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Wemeldinge gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Kruiningen, s-Gravenpolder en Hansweert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kapelle.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Wemeldinge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wemeldinge?

Een energie maatwerkadvies Wemeldinge is een rapport inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit energieplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van huistype, oppervlakte en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €220,00 tot ongeveer €320,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €250,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Wemeldinge te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de woonwensen om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Wemeldinge voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie