Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hansweert

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Hansweert is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport bieden ze nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het energiebesparingsadvies is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per maatregel toont het rapport de geraamde kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Hansweert die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hansweert

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te drukken. In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en wat de totale besparing is. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hansweert (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het document bevat een weergaven van uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde energie-specialist. Ervaren adviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om meerdere offertes op te zoeken van betrouwbare EPA-adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hansweert.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en rekent uit welke opties doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen krijg je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze aspecten zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hansweert laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Hansweert vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een professionele maatwerk-adviespartij. Het is goed om een specialist uit jouw eigen regio te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel tref je adres details van professionele experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Reimerswaal. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Hansweert

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hansweert die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder check je de meest interessante maatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hansweert

 1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3635,00€405,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10675,00€620,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5440,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2905,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€475,00€57,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €565,00€42,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Hansweert is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder delen we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Hansweert: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, Eneco, Budget Energie of Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Powerpeers. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.950 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Hansweert aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.650 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 t/m €475,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Hansweert. In dit blokje vind je daarom een aantal impactvolle en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Hansweert!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Hansweert: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Hansweert

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder onderzoek je een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hansweert.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van dak, ramen, gevel, vloer, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Reimerswaal heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Reimerswaal tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hansweert opzoeken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Waarde, Schore en Oostdijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Reimerswaal.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Hansweert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hansweert?

Dit energie maatwerkadvies Hansweert is een adviesplan met een plan van aanpak voor de vergroening van jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke investeringen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €220,00 tot wel €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €255,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Hansweert op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men collectief CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hansweert voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie