Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schore

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Schore biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en controleert wat de opties zijn. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan bekijk je grondig de totale kosten en het rendement van de bekende maatregelen. Het advies is aan te raden voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij deelt een energieplan met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Schore die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-schore

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verminderen. In het document wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional doet een grondige analyse en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve specialist. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schore (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan helpt je op weg met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een deskundige energie-expert. Objectieve specialisten vind je op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te zoeken van professionele maatwerkadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Schore.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur komt bij je thuis en zoekt uit welke groene maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop verkrijg je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel toont het rapport aspecten zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Schore laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Schore vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Het is beter om een specialist uit de buurt te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder check je namen en adressen van betrouwbare energie experts die werken in de gemeente Kapelle. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Schore

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schore die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand beschrijven we de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over zonnestroom opwekken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Schore

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk hier meer info)€1770,00€210,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4445,00€1050,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5040,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3230,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€450,00€35,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €35,50€35,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Schore is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder vind je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Schore: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie of United Consumers, Delta, Oxxio, Powerpeers, Vandebron. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €4.750 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Schore laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.700 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €210,00 – €475,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Schore. Hieronder vind je daarom een lijstje met effectieve en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Schore!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Schore: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Schore

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder check je actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Schore.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, vloer, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Kapelle biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kapelle kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Schore opzoeken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Oostdijk, Wemeldinge en Kruiningen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kapelle.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Schore

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schore?

Het energie maatwerkadvies Schore is een advies met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit energieadvies vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 tot wel €290,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €280,00. Het is goed om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Schore aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het complex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Schore voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, meer comfort, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie