Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kruiningen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Kruiningen biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies vind je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het energiebesparingsadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per optie krijg je inzicht in de kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Kruiningen die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kruiningen

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verkleinen. In dit rapport wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat het kost, en wat de totale besparing is. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze professional analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met daarin maatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde expert. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kruiningen (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met bruikbare maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een deskundige maatwerkadviseur. Deskundige adviesbedrijven kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te verkrijgen van deskundige EPA-adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een overzicht van verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Kruiningen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en checkt welke opties doelgericht zijn. Op basis hiervan stuurt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je informatie zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kruiningen laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn huis?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Kruiningen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een deskundige maatwerkadviseur. Wij adviseren om een specialist uit de buurt te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel tref je naam + adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Reimerswaal. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Kruiningen

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kruiningen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder check je de beste duurzame oplossingen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen kopen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Kruiningen

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer info)€4410,00€475,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6295,00€1065,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4800,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2995,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€390,00€48,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1000,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Kruiningen is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand tref je extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Kruiningen: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, Budget Energie, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Delta, Powerpeers. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.500 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Kruiningen bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.700 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €185,00 tot €475,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Kruiningen. In het gedeelte hieronder lees je een lijstje met praktische en goedkope verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Kruiningen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Kruiningen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsadvies toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Kruiningen

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand onderzoek je bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Kruiningen.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van gevel, vloer, wanden, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Reimerswaal biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Reimerswaal zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Kruiningen opzoeken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Krabbendijke, Hansweert en Waarde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Reimerswaal.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Kruiningen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kruiningen?

Het energie maatwerkadvies Kruiningen is een advies met aanbevelingen voor de vergroening van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel het financiële plaatje en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit besparingsplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €190,00 tot en met €345,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €260,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Kruiningen te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de totale benodigde investering en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Kruiningen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie