Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Waarde

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Waarde biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en inspecteert wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het advies onderzoek je gedetailleerd de kosten en baten van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per optie check je een kostenbegroting het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Waarde die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-waarde

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verkleinen. In het document wordt zorgvuldig vermeld wat je kunt doen, wat de prijs is, en wat het rendement is. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met daarin duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde energiedeskundige. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Waarde (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met EPS en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare energie-specialist. Erkende energie specialisten kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is goed om 2 of 3 offertes op te vragen van neutrale experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een lijst met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Waarde.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en calculeert welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen vind je onderdelen zoals de investering, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Waarde laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Waarde vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve energie expert. Het is aan te bevelen om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Bijgaand bieden we adresgegevens van erkende specialisten die actief zijn in de gemeente Reimerswaal. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Waarde

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Waarde waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder delen wij de meest geschikte maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over kruipruimte isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Waarde

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (lees meer over isolatie)€2080,00€135,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10450,00€760,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4625,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3360,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€480,00€23,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €30,00€33,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Waarde is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder noemen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Waarde: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, Eneco, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, United Consumers, Vandebron. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.150 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Waarde laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.700 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €165,00 t/m €400,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Waarde. Hieronder doorzoek je een lijst met praktische en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Waarde!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Waarde: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur neemt de woning op en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Waarde

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder verstrekken we bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Waarde.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, dak, vloer, gevel, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Reimerswaal hanteert mogelijk nog extra individuele subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Reimerswaal kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Waarde gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Yerseke, Oostdijk en Rilland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Reimerswaal.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Waarde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Waarde?

Het energie maatwerkadvies Waarde is een rapport met verschillende opties voor het duurzamer maken van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieadvies komt per maatregel met de investering en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke opties de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit energieplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €190,00 tot wel €315,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €280,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Waarde te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Waarde voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie geeft lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie