Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rilland

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Rilland is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting de diverse opties. Het energieplan toont aan welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen onderschrijven ze gedetailleerd de kosten en het rendement van de geselecteerde woningaanpassingen. Het advies is bedoeld voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie toont het rapport de kosten, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Rilland die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-rilland

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te verminderen. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rilland (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energie-specialist. Gediplomeerde vakmensen kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om meerdere offertes te zoeken van betrouwbare adviesbedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Rilland.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en analyseert welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop verkrijg je een erkend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel bekijk je bijzonderheden als het financiële plaatje, het rendement en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Rilland laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Rilland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Het is verstandig om een energie-specialist uit de omgeving te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder tref je gegevens van kwalitatieve bedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Reimerswaal. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Rilland

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rilland waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder behandelen we de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over bodem isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Rilland

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4435,00€425,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10475,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4785,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3245,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€305,00€41,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1150,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Rilland is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder delen wij aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Rilland: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, Engie, GreenChoice en Vandebron, United Consumers, Delta, Oxxio, Powerpeers. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.350 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Rilland laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.400 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €190,00 tot €325,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Rilland. In dit blokje kan je aan de slag met een schema met handige en gunstig geprijsde maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Rilland!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Rilland: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur komt je huis en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Rilland

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje verstrekken we bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Rilland.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van vloer, gevel, (spouw)muur, wanden, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Reimerswaal biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Reimerswaal kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Rilland aanvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Oost-Souburg, Krabbendijke en Ritthem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Reimerswaal.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Rilland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rilland?

Het energie maatwerkadvies Rilland is een rapport met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel het budget en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die gevallen is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €250,00 – €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Rilland te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Rilland voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie leidt tot lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie