Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ritthem

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Ritthem is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies tref je overzichtelijk de kosten en baten van de geselecteerde maatregelen. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een verslag met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de geraamde kosten, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Ritthem die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ritthem

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te verlagen. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke vakman. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ritthem (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document helpt je op weg met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, gevelisolatie met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Gediplomeerde experts kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om enkele offertes te zoeken van gekwalificeerde experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Ritthem.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur komt op locatie en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel noteren ze details zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ritthem laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonhuis?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Ritthem vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een deskundige energie expert. Het is aan te raden om een energie-specialist rondom je woonplaats te nemen. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand tref je adresgegevens van goede maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Vlissingen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Ritthem

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ritthem die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids behandelen we de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over dak isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Ritthem

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer info)€1295,00€210,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4845,00€675,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5050,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3200,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€300,00€30,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €19,75€30,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Ritthem is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je stoot minder CO-2 uit, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte noemen we praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ritthem: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie en Oxxio, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.200 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Ritthem laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.850 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 tot €550,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Ritthem. Onderstaand doorzoek je een lijst met doelgerichte en goedkope verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Ritthem!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Ritthem: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsplan bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur komt je huis en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een gunstig energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Ritthem

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder bieden we up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Ritthem.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, ramen, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Vlissingen biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vlissingen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Ritthem aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Biggekerke, Yerseke en Zoutelande).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vlissingen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Ritthem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ritthem?

Een energie maatwerkadvies Ritthem is een rapport met een plan van aanpak voor de vergroening van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit besparingsrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 tot €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €250,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Ritthem te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het complex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de totale benodigde investering en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Ritthem voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie