Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vlissingen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepompsysteem kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Vlissingen biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en bestudeert de verschillende optie. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport doorzoek je gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een verduurzamingsplan met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Vlissingen die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vlissingen

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te drukken. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde expert. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vlissingen (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport biedt een lijst met alle energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Ervaren experts zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te ontvangen van deskundige energie experts. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een complete samenvatting met investeringen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Vlissingen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en calculeert welke mogelijk interessante maatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen vind je eigenschappen zoals de geschatte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Vlissingen laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Vlissingen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde expert. Het is aan te bevelen om een energie expert nabij jouw woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder doorzoek je namen en adressen van mogelijke energie adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Vlissingen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Vlissingen

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vlissingen die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder beschrijven we de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over inductie koken.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Vlissingen

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer info)€2490,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5715,00€610,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4765,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2945,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€44,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,05€7,65 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Vlissingen is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder delen wij praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Vlissingen: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Essent, Budget Energie, GreenChoice & Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.800 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Vlissingen laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.100 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €230,00 t/m €450,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Vlissingen. In dit blokje check je een aantal praktische en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Vlissingen!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Vlissingen: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Vlissingen

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder delen we actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Vlissingen.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, ramen, wanden, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Vlissingen biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Vlissingen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Vlissingen opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Schouwen-Duiveland, Middelburg en Reimerswaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vlissingen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Vlissingen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vlissingen?

Een energie maatwerkadvies Vlissingen is een energieadvies met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport komt per maatregel met het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €210,00 tot €340,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €250,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Vlissingen aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar de woonwensen om het gebouw te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Vlissingen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie