Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oost-Souburg

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Oost-Souburg is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en verkent wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het energieplan bieden ze gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de mogelijke investeringsopties. Het energiebesparingsadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze vind je de verwachte kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Oost-Souburg die het huis willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oost-souburg

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om kennis te maken. Deze adviseur loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oost-Souburg (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document helpt je op weg met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het verbeteren van buitenmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een erkende maatwerk adviseur. Ervaren maatwerkadviesbureaus kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om enkele offertes op te zoeken van neutrale bedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een complete samenvatting met groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Oost-Souburg.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert komt langs en stelt vast welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Niet veel later stuurt hij een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel delen ze eigenschappen zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oost-Souburg laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Oost-Souburg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een erkende adviseur. Het is wijs om een energie expert uit de regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke energie experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Vlissingen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Oost-Souburg

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oost-Souburg waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand bespreken we de beste duurzame oplossingen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over vloer isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Oost-Souburg

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer info)€4235,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5415,00€710,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5320,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2955,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€395,00€40,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €555,00€47,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Oost-Souburg is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder bekijk je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Oost-Souburg: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Essent, Eneco, Vattenfall & Vandebron, Delta, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.300 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Oost-Souburg aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.450 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €205,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Oost-Souburg. In het gedeelte hieronder lees je een weergave met effectieve en goedkope vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Oost-Souburg!

Regel een adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Oost-Souburg: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Oost-Souburg

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand verstrekken we up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Oost-Souburg.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van gevel, vloer, ramen, dak, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Vlissingen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vlissingen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Oost-Souburg vergelijken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Koudekerke, Ritthem en Biggekerke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vlissingen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Oost-Souburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oost-Souburg?

Het energie maatwerkadvies Oost-Souburg is een plan inclusief suggesties voor de verduurzaming van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €215,00 – €315,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Het is goed om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Oost-Souburg te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte prijzen en het rendement.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Oost-Souburg voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft een lagere energierekening, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie