Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Koudekerke

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Koudekerke kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en beoordeelt de verschillende optie. Het onderzoek verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan delen ze overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de diverse energiebesparende maatregelen. Het energierapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Koudekerke die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-koudekerke

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te verkleinen. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze adviseur doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met alle maatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Koudekerke (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met diverse verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van gevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde maatwerkadviseur. De juiste energieadviseurs kan je vinden op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om diverse offertes op te zoeken van objectieve energie adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een lijst met duurzame investeringen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Koudekerke.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs loopt door de woning en analyseert welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Op basis hiervan krijg je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze bijzonderheden als de geschatte kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Koudekerke laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Koudekerke vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve adviseur. Het is aan te raden om een adviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je contactgegevens van professionele energie specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Veere. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Koudekerke

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Koudekerke met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder delen we de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over elektrisch koken.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Koudekerke

 1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (meer over woningisolatie)€3650,00€390,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5765,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4910,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2825,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€360,00€39,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €30,00€28,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Koudekerke is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand delen we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Koudekerke: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Vattenfall, Engie, Eneco en Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.600 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Koudekerke laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.000 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €185,00 – €325,00 per ruimte.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Koudekerke. In dit blokje delen wij een weergave met belangrijke en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Koudekerke!

Regel een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Koudekerke: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur komt je huis en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Koudekerke

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand delen we actuele informatie de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Koudekerke.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van gevel, dak, wanden, vloer, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Veere heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Veere vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Koudekerke opzoeken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Aagtekerke, Biggekerke en Grijpskerke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veere.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Koudekerke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Koudekerke?

Dit energie maatwerkadvies Koudekerke is een besparingsrapport met suggesties voor de verduurzaming van je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met de kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit energieadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €250,00 t/m €285,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Koudekerke aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Koudekerke voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie