Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Aagtekerke

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Aagtekerke zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit wat er mogelijk is. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het energierapport bekijk je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de bekende maatregelen. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een energieadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de investering, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Aagtekerke die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-aagtekerke

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te verminderen. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze deskundige neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde expert. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Aagtekerke (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan biedt een lijst met verschillende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus vind je op het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is raadzaam om diverse offertes te vragen van ervaren specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een lijst met verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Aagtekerke.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en inspecteert welke investeringen aan te bevelen zijn. Vervolgens krijg je een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen vind je onderwerpen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Aagtekerke laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je huis?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Aagtekerke vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve energie specialist. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit jouw eigen regio te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder check je adres-informatie van kwalitatieve adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Veere. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Aagtekerke

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Aagtekerke met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder bespreken we de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over radiator isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Aagtekerke

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk hier meer info)€2020,00€180,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4560,00€875,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4645,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3325,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€320,00€55,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1250,00€190,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Aagtekerke is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je stoot minder CO-2 uit, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder bekijk je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Aagtekerke: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Eneco, Budget Energie, Essent & Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.800 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Aagtekerke kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Deze installatie levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.300 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €245,00 tot €550,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Aagtekerke. In het gedeelte hieronder delen wij een overzicht met handige en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Aagtekerke!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Aagtekerke: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Aagtekerke

Alle huizen in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Aagtekerke.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van dak, vloer, gevel, wanden, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Veere heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Veere tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Aagtekerke afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Oostkapelle, Grijpskerke en Domburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veere.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Aagtekerke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Aagtekerke?

Een energie maatwerkadvies Aagtekerke is een advies met suggesties voor de vergroening van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies behandelt per maatregel de geschatte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke keuzes de meeste besparing opleveren. Door middel van dit besparingsadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 tot wel €285,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €275,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Aagtekerke te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het wooncomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Aagtekerke voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie resulteert in lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie