Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Grijpskerke

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Grijpskerke kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en test waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies tref je uitvoerig de kosten en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het advies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij schrijft een maatwerkrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals het budget, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Grijpskerke die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-grijpskerke

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te beperken. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Let op: De maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een objectieve energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Grijpskerke (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan biedt een lijst met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een erkende energie-expert. Deskundige experts kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Het is raadzaam om diverse offertes te vragen van gecertificeerde experts. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een advies met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Grijpskerke.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur komt bij je thuis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Niet veel later krijg je een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen vind je randzaken zoals de investering, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Grijpskerke laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Grijpskerke vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een betrouwbare specialist. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante adviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Veere. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Grijpskerke

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Grijpskerke die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder introduceren we de beste duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over tochtwerende strips.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Grijpskerke

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3480,00€380,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5530,00€870,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4895,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2935,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€455,00€48,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1000,00€200,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Grijpskerke is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte noemen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Grijpskerke: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Eneco, GreenChoice, Budget Energie en Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.400 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Grijpskerke bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.450 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €150,00 – €350,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Grijpskerke. Bijgaand check je een lijstje met handige en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Grijpskerke!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Grijpskerke: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Grijpskerke

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje verstrekken we praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Grijpskerke.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan (spouw)muur, vloer, wanden, ramen, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Veere biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Veere kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Grijpskerke opvragen in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Domburg, Meliskerke en Westkapelle).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veere.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Grijpskerke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Grijpskerke?

Het energie maatwerkadvies Grijpskerke is een rapport inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €200,00 tot ongeveer €345,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €240,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Grijpskerke aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de jaarlijkse besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Grijpskerke voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie