Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oostkapelle

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Oostkapelle kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en beoordeelt waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsrapport doorzoek je uitvoerig de kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het rapport met aanbevelingen is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een aanbevelingen-rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze check je het financiële plaatje, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Oostkapelle die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oostkapelle

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te beperken. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een professionele energieadviseur. Professionele en ervaren energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oostkapelle (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, voorzetwandisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een objectieve energie-specialist. Geschikte energieadviseurs kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om meerdere offertes te zoeken van betrouwbare energie experts. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een schema met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Oostkapelle.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Kort daarop verstuurt hij een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oostkapelle laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Oostkapelle vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een deskundige energie specialist. Het is verstandig om een energie expert uit jouw eigen regio te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder lees je gegevens van mogelijk beschikbare energie specialisten die werken in de gemeente Veere. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Oostkapelle

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oostkapelle die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder behandelen we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over LED-verlichting.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Oostkapelle

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk meer info over isolatie)€4765,00€485,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5055,00€735,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5120,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3285,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€350,00€46,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,15€6,25 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Oostkapelle is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder tref je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Oostkapelle: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, GreenChoice, Eneco of United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Delta, Oxxio. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €6.000 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Oostkapelle laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. Deze installatie levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) kost je circa €3.750 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €155,00 – €325,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Oostkapelle. In dit blokje lees je een lijst met relevante en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Oostkapelle!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Oostkapelle: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het document toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Oostkapelle

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand lees je nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Oostkapelle.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, wanden, ramen, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Veere biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Veere zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Oostkapelle opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Gapinge, Domburg en Serooskerke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veere.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Oostkapelle

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oostkapelle?

Een energie maatwerkadvies Oostkapelle is een besparingsplan met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit document onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Middels dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €215,00 tot ongeveer €350,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €250,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Oostkapelle te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het wooncomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Oostkapelle voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie