Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oostdijk

Besparen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Oostdijk biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en omschrijft waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen tref je heel specifiek de kosten en baten van de potentiële investeringsopties. Het rapport is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je krijgt een rapport met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per optie krijg je inzicht in de kosten, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oostdijk die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oostdijk

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze expert doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome expert. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oostdijk (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geeft een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, voorzetwandisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Gekwalificeerde energie specialisten kan je opzoeken op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om verschillende offertes te zoeken van gediplomeerde maatwerkadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een overzicht van investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Oostdijk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert komt langs en bekijkt welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop verkrijg je een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel lees je onderdelen zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oostdijk laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Oostdijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Het is goed om een adviesbedrijf uit de omgeving te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel lees je namen en adressen van mogelijk beschikbare energie experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Reimerswaal. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Oostdijk

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oostdijk die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder delen wij de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over spouwmuur isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Oostdijk

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer over isolatie)€2295,00€140,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11375,00€745,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4990,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3290,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€390,00€36,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1025,00€200,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Oostdijk is een slimme investering. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand behandelen we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Oostdijk: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, GreenChoice, Eneco, Engie of Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €6.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Oostdijk laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.750 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €170,00 – €550,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Oostdijk. Hieronder vind je een weergave met handige en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Oostdijk!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Oostdijk: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesrapport bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Oostdijk

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bespreken we bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Oostdijk.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van ramen, wanden, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Reimerswaal biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Reimerswaal kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Oostdijk vergelijken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Rilland, Kruiningen en Krabbendijke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Reimerswaal.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Oostdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oostdijk?

Dit energie maatwerkadvies Oostdijk is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieplan komt per maatregel met de geschatte kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit besparingsadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit concept plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 – €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is raadzaam om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oostdijk te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Oostdijk voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie