Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kapelle

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Kapelle geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en verkent waar besparingen mogelijk zijn. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport onderschrijven ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte duurzame keuzes. Het rapport is aan te raden voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij stuurt een energiebesparingsadvies met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Kapelle die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kapelle

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: De maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome vakman. Professionele en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kapelle (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit advies geeft een overzicht met uiteenlopende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een professionele maatwerk adviseur. Gekwalificeerde energie adviseurs zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes op te vragen van deskundige maatwerkadviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Kapelle.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en rekent uit welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen stuurt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je eigenschappen zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Kapelle laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Kapelle vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Het is goed om een energie expert nabij jouw woonplaats te nemen. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder lees je naam + adresgegevens van betrouwbare vakmensen die actief zijn in de gemeente Kapelle. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Kapelle

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kapelle die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder vind je de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over radiator isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Kapelle

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3590,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11200,00€670,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4825,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3035,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€450,00€52,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €20,25€32,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Kapelle is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is klimaatbewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand tref je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Kapelle: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, Budget Energie, Vattenfall of Oxxio, Powerpeers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.000 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Kapelle laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.350 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €200,00 tot €325,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Kapelle. Bijgaand kan je aan de slag met een lijst met impactvolle en betaalbare duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Kapelle!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Kapelle: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Kapelle

Alle huizen in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand vind je handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Kapelle.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van ramen, (spouw)muur, wanden, gevel, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Kapelle biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kapelle vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Kapelle opzoeken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Veere, Vlissingen en Borsele).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kapelle.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Kapelle

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kapelle?

Een energie maatwerkadvies Kapelle is een rapport met suggesties voor het vergroenen van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit besparingsrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Middels dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €205,00 – €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Kapelle te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Kapelle voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere lasten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie