Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kloetinge

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Kloetinge zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en test wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport check je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de populaire duurzame opties. Het energieadvies is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een energiebesparingsadvies met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel toont het rapport de geschatte kosten, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Kloetinge die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kloetinge

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te reduceren In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kloetinge (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport geeft een schema met verschillende verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gecertificeerde energie-expert. Geschikte vakmensen kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is beter om verschillende offertes aan te vragen van professionele maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een overzicht van opties die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Kloetinge.

 4. Het energierapport doornemen

  Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en checkt welke duurzaamheidsmaatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later ontvang je een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport kenmerken zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kloetinge laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Kloetinge vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende energie expert. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit de regio te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel delen we adres-informatie van betrouwbare adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Kapelle. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Kloetinge

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kloetinge die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder noemen we de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen installeren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Kloetinge

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€2000,00€130,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10725,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5395,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3265,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€375,00€42,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €26,00€27,50 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Kloetinge is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte bekijk je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kloetinge: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, Engie, Budget Energie en Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, Vandebron. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €4.600 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Kloetinge kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €4.000 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alles over infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €185,00 – €500,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Kloetinge. Onderstaand vind je een weergave met effectieve en goedkope vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Kloetinge!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Kloetinge: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesrapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Kloetinge

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder verstrekken we praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Kloetinge.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van ramen, vloer, gevel, dak, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Kapelle heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kapelle vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Kloetinge gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. s-Heer Hendrikskinderen, Kortgene en Kattendijke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kapelle.
 • Je eigen hypotheek ophogen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Kloetinge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kloetinge?

Het energie maatwerkadvies Kloetinge is een adviesrapport met verschillende opties voor het verduurzamen van je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €220,00 – €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €260,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Kloetinge op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook een kostenbegroting en de terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Kloetinge voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie