Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing s-Heer Hendrikskinderen

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies s-Heer Hendrikskinderen kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en inspecteert wat de opties zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke keuzes het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In de aanbevelingen check je heel specifiek de kosten en het rendement van de verschillende investeringskeuzes. Het rapport is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een energiebesparingsadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je de geraamde kosten, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in s-Heer Hendrikskinderen die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-s-heer-hendrikskinderen

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome adviseur. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in s-Heer Hendrikskinderen (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan geef je inzicht in diverse vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een betrouwbare adviseur. Betrouwbare bedrijven kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om verschillende offertes aan te vragen van objectieve energie specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een schema met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in s-Heer Hendrikskinderen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en inspecteert welke opties aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later krijg je een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen check je eigenschappen zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in s-Heer Hendrikskinderen laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur s-Heer Hendrikskinderen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een neutrale maatwerk-adviespartij. Het is beter om een energie-specialist uit de omgeving te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder doorzoek je namen en adressen van professionele energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Goes. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van s-Heer Hendrikskinderen

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in s-Heer Hendrikskinderen die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over kruipruimte isolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in s-Heer Hendrikskinderen

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk meer info over isolatie)€4395,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4380,00€940,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4815,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3250,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€400,00€31,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1225,00€175,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in s-Heer Hendrikskinderen is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder bekijk je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp s-Heer Hendrikskinderen: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Engie & Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.000 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in s-Heer Hendrikskinderen bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.950 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alles over infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €150,00 tot €525,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in s-Heer Hendrikskinderen. In de box hieronder vind je daarom een weergave met impactvolle en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in s-Heer Hendrikskinderen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel s-Heer Hendrikskinderen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in s-Heer Hendrikskinderen

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand lees je praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in s-Heer Hendrikskinderen.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van dak, vloer, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Goes biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goes kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening s-Heer Hendrikskinderen aanvragen in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Lewedorp, Kattendijke en s-Heer Arendskerke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goes.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in s-Heer Hendrikskinderen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing s-Heer Hendrikskinderen?

Het energie maatwerkadvies s-Heer Hendrikskinderen is een energieplan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het rapport behandelt per maatregel de kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit besparingsplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €215,00 tot wel €320,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €245,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in s-Heer Hendrikskinderen te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het kostenplaatje en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in s-Heer Hendrikskinderen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een verbeterde energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie