Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing s-Heer Arendskerke

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Is het slim om te isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies s-Heer Arendskerke biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan is concreet en vertelt welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport doorzoek je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het rapport is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie toont het rapport de verwachte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in s-Heer Arendskerke die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-s-heer-arendskerke

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert analyseert het huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren expert. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in s-Heer Arendskerke (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport biedt een lijst met diverse duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, isolatie van buitenmuren met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een betrouwbare maatwerkadviseur. Deskundige maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om enkele offertes aan te vragen van erkende maatwerkadviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een lijst met energiebesparende maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in s-Heer Arendskerke.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau bezoekt je aan huis en berekent welke groene maatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan stuurt hij het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel delen ze eigenschappen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in s-Heer Arendskerke laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur s-Heer Arendskerke vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gekwalificeerde expert. Wij adviseren om een energieadviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel lees je namen en adressen van mogelijke maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Goes. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving s-Heer Arendskerke

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in s-Heer Arendskerke die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids introduceren we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over bodemisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in s-Heer Arendskerke

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1835,00€110,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11600,00€630,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5230,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3070,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€310,00€32,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1350,00€200,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in s-Heer Arendskerke is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder noemen we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp s-Heer Arendskerke: betaalbaar en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Budget Energie, Vattenfall en Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in s-Heer Arendskerke laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.300 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €175,00 tot €375,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in s-Heer Arendskerke. Hieronder doorzoek je een weergave met populaire en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in s-Heer Arendskerke!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel s-Heer Arendskerke: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het concept plan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in s-Heer Arendskerke

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand delen wij up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in s-Heer Arendskerke.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Goes biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goes zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening s-Heer Arendskerke opzoeken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Borssele, Wolphaartsdijk en Nieuwdorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goes.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in s-Heer Arendskerke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing s-Heer Arendskerke?

Een energie maatwerkadvies s-Heer Arendskerke is een advies met een plan van aanpak voor de vergroening van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel de investering en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit besparingsrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit besparingsrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €240,00 – €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €270,00. Het is raadzaam om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in s-Heer Arendskerke te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in s-Heer Arendskerke voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een verfijnde energieprestatie geeft een voordelige energierekening, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie